BVB calculeaza si distribuie in timp real 8 indici:

  1. BET
  2. BET-TR
  3. BET-XT-TR
  4. BET-FI
  5. BET-BK
  6. BET-NG
  7. BET-PLUS
  8. ROTX – indice comun cu bursa de la Viena

Indicii BVB reflecta evolutia preturilor / cursurilor companiilor tranzactionate si listate. Toti indicii BVB sunt calculate in lei, euro si dolari si sunt distribuiti in timp real.

Indicele BET – Bucharest Exchange Trading

Data de lansare – 19.09.1997

Numar de societati – 10

Valoare de start – 1000

BET este indicele de referinta al pietei de capital romanesti si refelcta evolutia celor mai tranzactionate 10 companii de pe piata reglementata a BVB. Criteriul principal de selectie al societatilor din componenta indicelui este lichiditatea.

Indicele BET-TR

Numarul de societati – 10

BET- TR reflecta atat evolutia preturilor companiilor componente cat si dividendele oferite de acestea.

Indicele BET- PLUS

Numar de societati – variabil

BET-PLUS reflecta evolutia companiilor romanesti listate pe piata reglementata BVB care indeplinesc criteriile minime de selectie referitoare la lichiditate si la valoarea actiunilor incluse in capitalizarea bursiera, exceptand socitatiile financiare de investitii.

Indicele BET – FI

Este primul indice sectorial lansat de BVB, refelecta evolutia SIF-urilor si altor entitati asimilabile.

Indicele RASDAQ-C

Include in calculatie toate societatile tranzactionate pe piasta RASDAQ si urmareste sintetizarea tendintei generale a pieteti actiunilor. Piata RASDAQ este o piata din interiorul BVB care anterior a fost ea insasi bursa, respectiv bursa electronica RASDAQ, care a fuzionat cu BVB ( fuziune prin absorbtie), in prezent fiind o platforma de tranzactionare a BVB.

Pe piata RASDAQ sunt cotate toate companiile care nu indeplinesc conditiile de listare la BVB sau ale caror actionari nu doresc listarea la BVB. In general, companiile listate pe piata RASDAQ sunt companii cu rezultate financiare slabe.