Daca punem dobandirea cunostintelor inaintea placerii, intr-o buna zi cunoasterea va depasi durerea.

Suntem inzestrati cu o putere capabila sa depaseasca orice dificultate care ne poate lovi in viata. Acesta imensa capacitate interioara permite celui care o solicita sa se ridice imediat deasupra oricarei provocari, indiferent de forma si intensitatea sub care acasta apare in viata noastra.

Intrebari care merita gandite:

  1. In loc sa va intrebati in permanenta ” De ce mi se intampla mie mereu aceste lucuri?” mai bine invatati sa intrebati: “Ce anume din interiorul meu atrage aceste situatii chinuitoare?”
  2. In loc intrbarea ” de ce a trebuit sa se intampla acest lucru astfel?” mai bine intrebati-va ” De ce sentimentele mele depind mereu de factori externi?”
  3. In loc sa va preocupati de “cum sa va aparti in situatii dificile sau viitoare situatii imaginare” intrebati-va “ce anume din interiorul meu are nevoie tot timpul de protectie”
  4. In loc sa va preocupati mereu de activitatile persoanelor din jurul sau viata voastra.. mai bine v-ati intreba ” Ce anume din interiorul meu doreste sa sufere din cauza modului in care cineva actioneaza?”
  5. In loc sa va invinuiti “De ce eu?” , intrebati-va ” Cine este acest EU care simte mereu in acest fel?”
  6. In loc sa va intrebati “daca ati facut alegerea corecta..’ invatati sa intrebati “poate teama sa faca vreodat alegerea corecta?”
  7. In loc sa va macine mereu ” de ce cutare persoana nu vede cat de mult greseste?” invatati sa va intrebati ” sentimentele pe care le am chiar acum fata de acea persoana sunt benefice pentru mine sau pentru persoana respectiva?”
  8. In loc sa va preocupati de ” cum sa ii faceti pe ceilalti sa fie de acord cu dumneavoastra?” invatati sa va intrebati ” ce imi doresc cu adevarat: o viata linistita sau aprobarea oamenilor?”

Sursa: ” Cum sa ne eliberam pentru a trai cu adevarat” – Guy Finley