Robert Cezar Matei a avut șansa uriașă de a se alătura echipei Facebook, chiar la începuturile companiei, dar în schimb a ales sa isi continuie studiile universitare. 
Apoi a primit oferta de a face parte din echipa Square, o companie specializată în plăți.  Însă cea mai mare șansă pe care a ratat-o a fost cea oferită de Instagram – companie achiziționată între timp de Facebook.

Robert a fost cel de-al doilea inginer pe care cei de la Instagram au vrut să-l angajeze pentru a dezvolta platforma de poze. Românul a lucrat alături de echipă pentru o perioadă scurtă de timp, însă a decis în cele din urmă să accepte oferta celor de la Quora – o platformă online unde utilizatorii pot pune întrebări, primind răspunsuri de la alte persoane care folosesc serviciul.

Majoritatea primilor angajați ai Facebook și Instagram sunt acum multimilionari în dolari. Asta pentru că, potrivit tradiției din Silicon Valley, aceștia au primit bonusuri constând în acțiuni la companie. Acțiuni care acum valorează foarte mult. Robert Cezar Matei fiind unul dintre cei care au ratat acesta oportunitate unica.

Potrivit propriilor declarații de pe Quora, Robert este împăcat cu deciziile pe care le-a luat. Acesta lucrează în continuare pentru această platformă și a mărturisit că „sunt milioane de moduri în care viaţa mea ar fi putut fi mai rea”.

Sursa: https://www.digi24.ro